NPF Nigeria Police 2018 Screening Aptitude Test Questions & Answers/Full Screening Aptitude Test Exam for 2018 NPF Recruitment

NPF Nigeria Police 2018 Screening Aptitude Test Questions & Answers/Full Screening Aptitude Test Exam  for 2018 NPF Recruitment


NPF Nigeria Police 2018 Screening Aptitude Test Questions & Answers/Full Screening Aptitude Test Exam  for 2018 NPF Recruitment - NPF Nigeria Police 2018 Screening Aptitude Test Questions & Answers, Nigeria Police Academy Past Questions And Answer Pdf, Police Recruitment 2018, Download Nigeria Police Academy Past Question Pdf, Nigeria Police Recruitment 2018, Nigeria Police Force, Police Exam Questions And Answers 2012 T0 2017, Nigeria Police 2018 Recruitment Shortlisted Candidates, Nigeria Police Force Recruitment 2018,Latest News About Nigeria Police Force Recruitment, Nigeria Police Recruitment 2018, Nigerian Police Recruitment, Www.Npf.Gov.Ng/Recruitment 2018  and NPF careers 2018 net.


This post brings  to you a  good  number of researched regular trending questions and answers relevant to this recruitment exercise. It could be a great risk to attend this recruitment aptitude  test without being familiar with the issues in these questions and answers.

Below are relevant trending  questions from past police recruitment aptitude test that will help you achieve success in this exercise.

NPF Nigeria Police 2018 Screening Aptitude Test Questions & Answers/Full Screening Aptitude Test Exam  for 2018 NPF Recruitment


TRENDING ASPTITUDE TEST QUESTIONS AND ANSWERS.


1. What is the full meaning of NPF?

ANSWER: Nigeria Police Force

2. What is the Nigeria police force motto?

ANSWER: the police are your friends

3. When was Nigeria Police Force(NPF) established?

ANSWER: 1930

4. What are the objective of Nigeria Police Force?

ANSWER: The Nigeria police force objective is to enhance the quality of life in our country by working in partnership with the community and in accordance with constitutional rights to enforce the laws, preserve the peace, reduce fear and provide for a safe environment.

5. Who is the present Chief of Defence Staff?

ANSWER: Major Gen. Abayomi Gabriel Olonisakin

6. What is the full Meaning of IGP?

ANSWER: Inspector General of Police

7. What is the name of Nigeria Police Force IGP?

ANSWER: IGP Solomon Arase

8. What year was Nigeria Police reorganized into 7 area command?

ANSWER: 1986

9. When did Nigeria get her independence?

ANSWER: 1 October 1960

10. Who is the current Speaker of Nigeria House of Representatives

ANSWER: Yakubu Dogara

11. Who is the current Senate president of Nigeria?

ANSWER: Sen. Bukola Saraki

12. Who is the first Executive president of Nigeria?

ANSWER: Alh. Shehu Shagari

13. Name the government agencies that supervise the affairs of Nigeria police force?

ANSWER: i). The Police service Commission (PSC)

ii). Ministry of police affairs

iii). The Nigeria police council(NPC)

14. What is the staff strength of Nigeria police force?

ANSWER: 371,800 officers

15. Name the 7 area Commands of Nigeria police force?

ANSWER: (Adamawa, Gombe, Jigawa, Kano, Katsina, Lagos, Ogun.)

16. When did Nigeria become a Republic?

ANSWER: 1 october 1963

17. What year did Nigeria civil way started and ended?

ANSWER: Started 1967 and ended 15th Jan. 1970

18. Which year was Nigeria flag designed and who designed it ?

ANSWER: Nigeria flag was designed by Mr. Taiwo Akinkumi in 1959

19. What is the Current population of Nigeria?


ANSWER: 183 million


NPF Nigeria Police 2018 Screening Aptitude Test Questions & Answers/Full Screening Aptitude Test Exam  for 2018 NPF Recruitment

NPF Nigeria Police 2018 Screening Aptitude Test Questions & Answers/Full Screening Aptitude Test Exam  for 2018 NPF Recruitment


Read also the following:

Relevant researchable key words include:

  • Nigeria Police Constable Recruitment 2018,
  •  Nigerian Police Force List Of Shortlisted Candidates 2018 For Interview,
  •  Police Recruitment 2018 Portal, 
  • Nigeria Police Shortlisted Candidates 2018/2019,
  • Nigeria Police Recruitment Portal, 
  • Nigeria Police Recruitment Age Requirement, 
  • Police Recruitment 2018 Closing Date.


NPF Nigeria Police 2018 Screening Aptitude Test Questions & Answers/Full Screening Aptitude Test Exam  for 2018 NPF Recruitment


For Further Information:

If you have any issue to talk about, you can do that through the comment box.

2018 Nigeria Police Recruitment, screening and aptitude Centres and  other details on this recruitment exercise will be updated from time to time. The information about time schedule of activities and period covered and specific locations for such exercises will be carried by this site subsequently.

You are advised to always come to this site, if possible through www.completefmc.com, for such updates. If you follow/like us on any of our social media you will be sure of your updates. Submit your email address on the follow by email tab on this page to ensure such regular updates too.

NPF Nigeria Police 2018 Screening Aptitude Test Questions & Answers/Full Screening Aptitude Test Exam  for 2018 NPF Recruitment

No comments:

Powered by Blogger.